Afgelopen vrijdag was de tweede aflevering van de zeer aanbevelenswaardige NTR serie “Het Water Komt” grotendeels gewijd aan ingenieur van Rijkswaterstaat Johan van Veen. Hij waarschuwde al in de jaren ‘30 van de vorige eeuw voor de slechte staat van de dijken in het zuidwesten van ons land en kreeg in februari 1953 jammerlijk zijn gelijk. Als secretaris van de na de ramp ingestelde Deltacommissie droeg Van Veen daarna belangrijk bij in het ontwerp van de Deltawerken.

In deze aflevering was er óók een prominente bijrol voor het vele onderzoek dat naar de Deltawerken werd verricht in het Waterloopkundig Laboratorium, gevestigd in wat nu het als rijksmonument beschermde Waterloopbos van Natuurmonumenten is. Daarbij kwamen een aantal mooie plaatjes voorbij van de modelplaats de Maasvlaktecentrale in het bos, waarvoor wij de afgelopen paar jaar de restauratie hebben ontworpen en begeleid. Op deze plaats werd o.a. Onderzoek gedaan naar de afsluiting van de Grevelingen en het Haringvliet.

Kijk vooral de aflevering terug, of nog beter de hele serie als je die nog niet volgt! Ondertussen willen we we jullie de beelden van de Maasvlaktecentrale niet onthouden!

Categories:

Tags:

Comments are closed

© 2024 BUREAU POLDERMAN.