CULTUUR- EN BOUWHISTORIE

Het hebben van een gedegen kennis van de (bouw)geschiedenis en de cultuurhistorische waarde van een monument is bij een restauratie, verbouwing of transformatie essentieel. Het vormt enerzijds een belangrijke inspiratiebron en anderzijds een kader waarin weloverwogen wijzigingen kunnen worden bedacht, zonder dat deze de waarde van het monumenten schaden. Vanwege het belang van cultuurhistorisch en bouwhistorisch onderzoek wordt het bij vergunningsvragen steeds vaker vereist.

Bureau Polderman is ruim ervaren in het uitvoeren van diverse vormen van cultuurhistorisch en bouwhistorisch onderzoek. Omdat het onderzoek vaak maatwerk is stemmen we vooraf met u af welk soort onderzoek u het beste dient. Onze bouwhistorici zijn gewend gebouwen en bouwwerken van allerhande leeftijden, typologieën en grootten door heel Nederland te onderzoeken, zodat wij breed inzetbaar zijn. We werken volgens de Richtlijnen voor Bouwhistorisch Onderzoek (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2009) en de beroepscode van de Bond van Nederlandse Bouwhistorici. Rutger Polderman en Mitchell Bäcker zijn erkend bouwhistorici en zijn als zodanig opgenomen in het Kwaliteitsregister van de BNB.

Onze bouwhistorici kunnen naast het uitvoeren van onderzoeken ook flexibel ingezet worden als bouwhistorisch adviseur, bijvoorbeeld tijdens de ontwerp- of uitvoeringsfase.
Hieronder een aantal voorbeelden van verschillende gebouwen en bouwwerken waarnaar wij onderzoek hebben gedaan.


© 2024 BUREAU POLDERMAN.